Inicio Juan Benito
 
 


ArtículosARTÍCULO 035

MÓN ACTUAL

Món Actual

Volver a Món Actual

Volver a Artículos

 
 

EL VALENCIANISME NO ESTÀ DE MODA

Escrito en valenciano

 
 

La data del 27 de maig del 2007 marcava un abans i un després en el valencianisme polític, puix era un poc com el renàixer del valencianisme polític, en el qual havíem posat molts de nosatres totes les esperances.

Ya feya molt de temps que el valencianisme polític no estava representat pràcticament en cap lloc, i en una incidència mínima en la política, pero des d'un bon grapat de temps abans de les eleccions del 27 de maig de 2007, el valencianisme polític s'havia posat les piles per a que en les eleccions, per lo manco traguérem 'un poc' de representació política, per a que des de dins de la política, és poguera defendre tot lo nostre, lo que realment és "lo nostre", pero els votants han decidit que, "El Valencianisme No Està De Moda".

És cert que al partit socialiste se li ha donat un toc d'atenció, per tot lo que fins ara li ha fet a Valéncia, pero no és manco cert que els mateixos que li han donat eixe toc d'atenció al partit socialiste, han recolzat la política i la postura del partit popular, un partit que per Valéncia ha fet manco que cap dels atres, molt al contrari, li ha fet més mal a Valéncia que tots els atres junts. ¡Quina pena que els valencians tingam una memòria tan curteta i que en quant nos diuen quatre cosetes boniques a l'oït, se nos oblida tot lo que abans nos han fet.

Ara, el valencianisme polític no te cap representació i a soles nos queda, de moment, el valencianisme cultural, pero com és sabut per tots, el valencianisme cultural oficial, ho meneja actualment el valencianisme polític, i al valencianisme polític en un molt alt percentage ho meneja el catalanisme, directa o indirectament; per lo tant com en un simple silogisme, el valencianisme cultural oficial depen del valencianisme polític i ad este ho controla el catalanisme, per lo tant el catalanisme controla el valencianisme cultural oficial... ¡Manco mal que encara queden entitats, associacions i persones de tot tipo, com yo mateix, que no nos controla el valencianisme cultural oficial!

I encara que "El Valencianisme No Està De Moda", ara, més allà de les eleccions municipals del 27-05-07, sempre quedarem eixes persones, associacions, entitats, per a dir a tot lo món i per tot arreu, "Soc valencià, en molt d'orgull"

¡Vixca Valéncia! ¡Vixca la Llengua Valenciana!

I com sempre, seguirem esperant eixe moment, eixe moment en que el valencianisme polític entre en el món polític per dret propi... ¡Que segur arribarà!

 
 
 
Fuente:
Revista Món Actual número 1 de mayo de 2007 - página 33
 
 
 
 
     
   
 
    Amigos conectados     Arriba